STIRI
 

A murit unul dintre cei mai apreciati gastroenterologi din România: Medic stralucit si iubit de studenti          Cu adanca tristete anuntam disparitia Profesorului Radu Voiosu,
vineri, 26 ianuarie 2024.

Produs al scolii de Medicina interna fondate in Spitalul Colentina de catre Profesorul N. Gh. Lupu si elev al Profesorului Ion Bruckner, Profesorul Radu Voiosu si-a desfasurat aici principala activitate medicala, infiintand sectia de gastroenterologie si fiind unul dintre pionierii endoscopiei digestive din Romania.

Medic stralucit, a iubit sa-si transmita stiinta generatiilor de studenti si de medici pe care i-a format, într-o lunga cariera universitara, care il poarta pana in Panteonul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila.

Noi, prietenii, colegii si elevii Domniei sale, ni-l vom aminti ca pe Omul bun, medicul exceptional invatand continuu, inflexibil in corectitudine, incomod pentru impostori, modest si altruist, care ne-a sprijinit in permanenta in timpul vietii si care ne-a lasat o mostenire nepretuita : Gastroenterologia moderna nationala.

Se spune ca un om nu moare pana nu este uitat. Cat vom fi noi pe aici, nu veti muri Domnule Profesor Radu Voiosu !