SECTII SI PAVILIOANE SECȚIA DE DIABET-NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE

         Specialitatea Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice ființează în Spitalul Clinic Colentina din luna ianuarie 2003, inițial sub forma organizatorică de compartiment, transformat în luna mai 2004 în secție aferentă acestui domeniu.
         Secția de Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice funcționează sub conducerea d-nei Dr. Silvi Ifrim, medic primar medicină internă, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cu competență în ecografie generală și Doppler vascular, doctor în medicină.

 CAPACITĂȚI ȘI ATRIBUTELE FUNCȚIONALE ALE SECȚIEI DE DIABET ZAHARAT, NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE

         Secția asigură asistență medicală pentru pacienții cu diabet zaharat tip 1, diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant, tratat cu antidiabetice orale sau echilibrat prin dietă, diabet gestațional, atât pentru cei care se află în dezechilibru metabolic, cât și pentru cei ce necesită monitorizarea echilibrului glicemic, al afecțiunilor asociate sau al complicațiilor cronice ale diabetului.
         Pacienții internați beneficiază de consulturile interdisciplinare necesare asigurate de medicii celorlalte clinici ale spitalului și de cei ai cabinetelor din Ambulatoriul de specialitate.
         Pe lângă persoanele cu diabet beneficiază de investigații și tratament și cei cu toleranță alterată la glucoză, dislipidemii, hiperuricemii, obezitate, etc.
         În afara analizelor de laborator și investigațiilor paraclinice uzuale se pot efectua teste de toleranță la glucoză sau determinarea hemoglobinei glicolizate, marker fidel al echilibrului glicemic.
         Se realizează în cadrul secției ecografia de Doppler vascular precum și alte investigații ecografice, obținându-se informații suplimentare în patologia bolnavilor de diabet.
         În cadrul secției funcționează un cabinet de educație a pacientului diabetic (situat la parter), în care asistenta șefă, d-na Mirela Iavorschi, asistent medical principal și instructor de diabet, asigură educația dietetică și cea privind regimul de viață pentru toți diabeticii internați în Spitalul Clinic Colentina, dar și pentru cei cu alte afecțiuni metabolice (dislipidemii, gută, obezitate).
         Asistența medicală este asigurată de trei medici și șapte asistente medicale, iar necesitățile de confort, igienă și hrană ale bolnavilor sunt asigurate de cinci infirmiere și un brancardier.
         Există un nivel hotelier decent (25 paturi repartizate în 4 saloane și o rezervă, dotate cu televizoare, frigidere și grup sanitar).
         Internarea în Secția de Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice se efectuează prin Camera de gardă, pe baza documentelor de identitate, a biletului de trimitere și a dovezii plății asigurărilor de sănătate (adeverință salariu, cupon pensie etc.) în limita locurilor disponibile.
         Dispensarizarea pacienților diabetici se face prin cabinetul de diabet din Ambulatoriul de specialitate asigurând continuitatea monitorizării acestei afecțiuni cronice tot mai răspândite și din păcate cu multiple complicații grave în lipsa programului igieno-terapeutic adecvat.

Medici:
Șef secție:

Dr. Silvi Ifrim
   • medic primar medicină internă, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice;
   • competență în ecografie generală și Doppler vascular;
   • doctor în medicină.

Dr. Răzvan Vasilescu
   • medic primar diabet, nutriție și boli metabolice;
   • doctor în medicină.

Asistent șef: Plocon Laura

  25 de paturi  - capacitate secție

Secția se află la etajul 2 în pavilionul E .

Contact:
Pentru programări și informații vă rugăm să ne contactați prin

telefon: +4 021 318.06.21 / interior 5149

e-mail: diabetcolentina@yahoo.com

Vizualizare dotări


Secții din spital:

A.T.I. 1 A.T.I. 2 Ortopedie A.T.I. 2 Chirurgie CHIRURGIE GENERALĂ   CLINICA CHIRURGIE GENERALĂ   CARDIOLOGIE   CHIRURGIE PLASTICĂ  DIABET ȘI NUTRIȚIE    DERMATO-VENEROLOGIE 1    DERMATO-VENEROLOGIE 2    HEMATOLOGIE  DERMATOLOGIE COPII   GASTROENTEROLOGIE    MEDICINĂ INTERNĂ 1    MEDICINĂ INTERNĂ 2    MEDICINĂ INTERNĂ 3  NEUROLOGIE 1    NEUROLOGIE 2    ONCOLOGIE    ORTOPEDIE 1   ORTOPEDIE 2   NEUROCHIRURGIE - Chirurgie spinală NEUROCHIRURGIE     PNEUMOLOGIE    RECUPERARE MEDICALĂ      REUMATOLOGIE    UROLOGIE    PARAZITOLOGIE   MEDICINA MUNCII (Boli Profesionale)