SECTII SI PAVILIOANE SECȚIA DE HEMATOLOGIE (ONCOLOGIE)

         In prezent Sectia de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina este recent reabilitata, in vederea asigurarii izolarii pacientilor hematologici imunosupresati, dotata cu 60 paturi, dintre care 12 paturi in rezerve dedicate izolarii pacientilor aplazici/septici.
         Personalul medical este reprezentat de 8 medici hematologi (specialisti si primari, doctori in medicina si doctoranzi), 1 medic hematolog cercetator stiintific, 1 medic rezident angajat prin concurs pe post, precum si cadre medicale medii, asigurand in mod eficient linia de garda Hematologie. Astfel, se poate asigura Serviciul de garda Hematologie 24/24 de ore.
         Personalul Clinicii de Hematologie a urmat cursurile de resuscitare, organizate in SCC si aprobate de Ministerul Sanatatii precum si cursul de management de proiect, cursuri de IT, precum si cursul de transplant medular organizat prin POSDRU, in cadrul I.C.Fundeni. Colectivul Clinicii participa activ la manifestari stiintifice interne si internationale, cu lucrari premiate, atat medicii cat si asistentii medicali.
         Dezvoltarea sectiei de Hematologie a Spitalului Colentina a fost posibila prin asigurarea conditiilor optime de internare, diagnostic si tratament a pacientilor cu afectiuni hematologice, reabilitarea Sectiei fiind o conditie obligatorie, conform cerintelor de functionare interne si internationale.
         Din 2015, Spitalul Colentina se alatura Spitalului de Urgenta Floresca, in cadrul Unitatii regionale de urgenta, din care face parte si Clinica de Hematologie.
         Prin contractele pe care spitalul le detine cu laboratoarele performante externalizate demonstreaza ca face parte dintr-o platforma complexa specializata in diagnosticul initial si de certitudine atat al leucemiilor acute cat si a celorlalte patologii hematologice.
         Cazuistica anuala a Clinicii de Hematologie a SCC este alcatuita din boli hematologice maligne si nonmaligne, reprezentată atât de leucemii acute (35%) cât și de afecțiuni cronice hematologice (60%) și boli hematologice rare (5%), precum si complicatiile acestora.
         In anul 2015 se constata cresterea semnificativa a adresabilitatii, pentru toate grupele de varsta, in Clinica de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina, in special pentru patologia hematologica maligna. Astfel, de la inceputul anului au fost diagnosticate in clinica 130 cazuri noi de leucemie acuta, atat mieloblastica cat si limfoblastica, 85 cazuri noi de sindroame mielodisplazice si anemie aplastica (SMD si AA), 50 cazuri noi de boala Hodgkin (BH), 450 cazuri noi de limfoame nonhodgkiniene si leucemie limfatica cronica (LNH si LLC), 85 cazuri noi de mielom multiplu (MM) si 400 cazuri noi de neoplasme mieloproliferative cronice.
         Clinica de Hematologie Colentina dispune de o conexiune directa cu Centrul de Transplant medular din I.C.Fundeni, pacientii eligibili beneficiind atat de auto precum si de allotransplant de celule stem, de la donator inrudit sau neinrudit compatibil. Pana in prezent, din cadrul clinicii noastre 40 pacienti au urmat procedura de transplant de celule stem in cadrul Centrului de Transplant medular din I.C.Fundeni, iar 1 pacient a fost transplantat in strainatate.
In lunile noiembrie si decembrie 2015 ICM realizat a fost de 3,07 si respectiv 3.10.
         Prin respectarea protocoalelor stabilite pe plan intern si international, pacientii Clinicii de Hematologie beneficiaza de tratament in tara. Reamintesc perioada 2010- 2011, cand multi pacienti cu leucemie acuta plecau pentru tratament in strainate, pe fonduri obtinute pe formulare E112. Acum Spitalul Colentina trateaza acesti pacienti in cadrul Sectiei de Hematologie, iar prin colaborarea cu Departamentul de Transplant medular al I.C.Fundeni putem sa afirmam ca avem printre primii pacienti ce au beneficiat de Transplant de celule stem hematopoieice de la donator neinrudit, din strainatate.

Activitatea stiintifica si de cercetare:

         Clinica de Hematologie este implicata in Cercetarea Medicala, prin proiectele de cercetare depuse si aprobate pe plan sectorial cat si prin parteneriatele pe care le detine. Parteneriatele internationale: parteneri in proiectul ICAR MPN precum si in Hematology Necker ATLL.
         In urma raportarii cazuisticii noastre la Congrese interne si internationale, precum si contactelor stabilite cu clinici de specialitate din tara si strainatate, am reusit in anul 2015, organizarea in Cadrul Spitalului Colentina a Simpozionului cu participare internationala pe tema mieloproliferarilor cronice, cu lucrari din partea tuturor Clinicilor de hematologie din Bucuresti, Cluj si Brasov.
         De asemenea Colentina face parte din Grupul de lucru pentru pacientii cu ATLL, infiintat de Spitalul Universitar Necker, din Paris.
         Toata activitatea din cadrul Clinicii de Hematologie este centrata pe pacienti, astfel ca in cadrul Sectiei s-a organizat in Colentina Congresul dedicat pacientilor cu mielom multiplu.        

Medici:
Șef secție:
Dr. Popescu Mihaela
    • medic - hematologie clinică.

Dr. Balea Marius
    • medic primar hematologie clinică;
    • dr. științe medicale - medicină internă;
    • cercetator științific grad II;
    • membru al Societății Europene de Hematologie - EHA;
    • competență laborator clinic - microbiologic.

Dr. Tevet Mihaela
    • medic primar,
    • doctor in medicina,
    • membru in comisiile de la Minister de hematologie si Transplant medular

Dr. Patranoiu Oana
    • medic - hematologie clinică.

Dr. Georgescu Daniela
    • medic - hematologie clinică.

Dr. Popov Viola
    • medic - hematologie clinică.

Asistent șef: Chivu Adina    

60 paturi - capacitate totală secție
din care:
10 paturi - Terapie Acută

Secția se află la etajul 1 în pavilionul B .


GALERIE Foto & Video

Incompatibilitatea de RH
Tratament modern in leucemii

 Conferinta MYELOMA (clic pt.detalii)
 
Galerie foto

Contact:
Pentru programări și informații vă rugăm să ne contactați prin:

  telefon: +4 021 318.06.21 / interior 5121 cabinet 6
                                              / interior 5131 asistent șef

                                              / interior 5667 camera de garda hematologie


Secții din spital:

A.T.I. 1 A.T.I. 2 Ortopedie A.T.I. 2 Chirurgie CHIRURGIE GENERALĂ   CLINICA CHIRURGIE GENERALĂ   CARDIOLOGIE   CHIRURGIE PLASTICĂ  DIABET ȘI NUTRIȚIE    DERMATO-VENEROLOGIE 1    DERMATO-VENEROLOGIE 2    HEMATOLOGIE  DERMATOLOGIE COPII   GASTROENTEROLOGIE    MEDICINĂ INTERNĂ 1    MEDICINĂ INTERNĂ 2    MEDICINĂ INTERNĂ 3  NEUROLOGIE 1    NEUROLOGIE 2    ONCOLOGIE    ORTOPEDIE 1   ORTOPEDIE 2   NEUROCHIRURGIE - Chirurgie spinală NEUROCHIRURGIE     PNEUMOLOGIE    RECUPERARE MEDICALĂ      REUMATOLOGIE    UROLOGIE    PARAZITOLOGIE   MEDICINA MUNCII (Boli Profesionale)