SECTIA

NEUROCHIRURGIE

 

          In sectia de neurochirurgie a avut loc in premiera prima interventie neurochirurgicala cu o pacienta constienta in varsta de 48 de ani care prezenta o tumore in aria motorie primara, aria senzitiva primara si aria care deserveste perceptia hemispatiala.
Medicii anestezisti implicati, dr. Lelia Iliescu medic primar ATI, sef sectie ATI si dr. Adriana Badea, medic specialist ATI au operat pe creier in timp ce pacienta era perfect constienta, vorbea, radea si desena pe hartie.
          "Este cea mai spectaculoasa tehnica anestezica, pacienta primeste initial anestezie generala intravenoasa totala, este setata neuromonitorizarea si neuronavigatia, apoi incepe interventia chirurgicala. Cand se ajunge la formatiunea tumorala, adica dupa 20-30 de minute, pacienta este trezita. Pe parcursul interventiei neurochirurgicale, care a durat patru ore, pacienta in varsta de 48 ani a fost perfect treaza, foarte cooperanta si a efectuat diferite teste de evaluare a functiilor motorii si senzitive, in vederea stabilirii marginilor de rezecabilitate, astfel incat aceasta nu va ramane cu deficite" a precizat dr. Lelia Iliescu.
Operatia este decontata de Casa de Asigurari de Sanatate, iar pacienta nu a trebuit sa suporte niciun fel de coplata.
          Perioada intraoperatorie, pregatirea preoperatorie si urmarirea postoperatorie se realizeaza in cadrul unei structuri noi, specializate, care a fost inaugurata acum un an in spital. Sectia ATI din cadrul acestei structuri are medici neuroanestezisti, terapie neurointensiva cu linie de garda, acces continuu la computer tomografie, RMN, Doppler transcranian, EMG, EEG, etc.
          Alaturi de medicii neuroanestezisti, la interventia in premiera, au participat neurochirurgii Dr. Ionut Gobej si Dr. Dorin Bica precum si medicul neurolog Dr. Laura Craciun si, nu in ultimul rand, echipele de asistenti medicali si restul personalului sectiilor de terapie intensiva, neurochirurgie si bloc operator.

 

Medici:
Sef Sectie
Dr. Ioani Horatiu Ioan
medic neurochirurgie.

Asistent sef: Neluta Giciu    

45 paturi - capacitate totala sectie
din care:
15 paturi - Compartiment chirurgie spinala
 
5 paturi  - Compartiment ATI (postoperator)

Compartimentul se afla la parter in pavilionul B .

 


Alte sectii din spital:

A.T.I. 1 A.T.I. 2 Ortopedie A.T.I. 2 Chirurgie CHIRURGIE GENERALA 1 CLINICA CHIRURGIE GENERALA 2 CARDIOLOGIE CHIRURGIE PLASTICA DIABET SI NUTRITIE DERMATO-VENEROLOGIE 1 DERMATO-VENEROLOGIE 2 HEMATOLOGIE DERMATOLOGIE COPII GASTROENTEROLOGIE MEDICINA INTERNA 1 MEDICINA INTERNA 2  MEDICINA INTERNA 3 NEUROLOGIE 1 NEUROLOGIE 2 ONCOLOGIE ORTOPEDIE 1 ORTOPEDIE 2 NEUROCHIRURGIE - Chirurgie spinala NEUROCHIRURGIE PNEUMOLOGIE  RECUPERARE MEDICALA  REUMATOLOGIE   UROLOGIE  PARAZITOLOGIE  MEDICINA MUNCII (Boli Profesionale)