SECTIA

NEUROCHIRURGIE

 

          Sectia de neurochirurgie deschisa in 2015, este o sectie de top din randul sectiilor de neurochirurgie atat de la stat cat si de la privat, avand dotari de ultima ora cat si personal dedicat care este specializat si instruit in straiantate cat si in marile centre universitare din tara.
In cadrul sectiei se desfasoara operatii din sfera craniului, bazei de craniu,tumori hipofizare cati si tumori medulare si diformitati si degenerari ale coloanei vertebrale, toate operatiile efectuandu-se minim invaziv
Sectia de neurochirurgie beneficiaza si de programul national de endoprotezare si diformitati de coloana
Posibilitate de a realiza operatii in care pacientul este constient
Dotarea sectiei si a blocului operator
monitoare individuale pentru pacienti;
aparat de ekg mobil;
paturi adaptate pentru nevoile alterate ale pacientilor din sfer neurochirurgiei;
saltele antiescara;
rampa de fluide medicale;
aspiratoare de secretii;
neuronavigatie;
microscop operator;
neurostimulare;
aparat de anestezie;
rx-mobil;
turnuri de endoscopie;
electrocautere;
nim;
asiprator tumoral ultrasonic;
motoare de neurochirurgie;
lampa scialitica;
masa destinata operatiilor din sfera neurochirurgiei;
sistem de fixare craniana;
instrumentar de coloana si craniu minim invaziv;
computere pentru afisare imaginilor RMN;
aparat tip cell-saver;
sistem de inregistrare video a operatiei;
sistem de electrochirurgie endoscopica.         

           In sectia de neurochirurgie a avut loc in premiera prima interventie neurochirurgicala cu o pacienta constienta in varsta de 48 de ani care prezenta o tumore in aria motorie primara, aria senzitiva primara si aria care deserveste perceptia hemispatiala.
Medicii anestezisti implicati, dr. Lelia Iliescu medic primar ATI, sef sectie ATI si dr. Adriana Badea, medic specialist ATI au operat pe creier in timp ce pacienta era perfect constienta, vorbea, radea si desena pe hartie.
          "Este cea mai spectaculoasa tehnica anestezica, pacienta primeste initial anestezie generala intravenoasa totala, este setata neuromonitorizarea si neuronavigatia, apoi incepe interventia chirurgicala. Cand se ajunge la formatiunea tumorala, adica dupa 20-30 de minute, pacienta este trezita. Pe parcursul interventiei neurochirurgicale, care a durat patru ore, pacienta in varsta de 48 ani a fost perfect treaza, foarte cooperanta si a efectuat diferite teste de evaluare a functiilor motorii si senzitive, in vederea stabilirii marginilor de rezecabilitate, astfel incat aceasta nu va ramane cu deficite" a precizat dr. Lelia Iliescu.
Operatia este decontata de Casa de Asigurari de Sanatate, iar pacienta nu a trebuit sa suporte niciun fel de coplata.
          Perioada intraoperatorie, pregatirea preoperatorie si urmarirea postoperatorie se realizeaza in cadrul unei structuri noi, specializate, care a fost inaugurata acum un an in spital. Sectia ATI din cadrul acestei structuri are medici neuroanestezisti, terapie neurointensiva cu linie de garda, acces continuu la computer tomografie, RMN, Doppler transcranian, EMG, EEG, etc.
          Alaturi de medicii neuroanestezisti, la interventia in premiera, au participat neurochirurgii Dr. Ionut Gobej si Dr. Dorin Bica precum si medicul neurolog Dr. Laura Craciun si, nu in ultimul rand, echipele de asistenti medicali si restul personalului sectiilor de terapie intensiva, neurochirurgie si bloc operator.

 

Medici:
Sef Sectie
Dr. Ioani Horatiu Ioan
medic primar neurochirurgie.

Dr. Craciun Mihai
medic primar neurochirurgie;
coordonator bloc operator.

Dr. Cristescu Alexandru
medic primar neurochirurgie.

Dr. Clement Robert
medic specialist neurochirurgie.

Asistent sef: Barbu Mariana   

Asisten coordonator bloc operator: Chiru Mihai

45 paturi - capacitate totala sectie
din care:
15 paturi - Compartiment chirurgie spinala
 
5 paturi  - Compartiment ATI (postoperator)

Compartimentul se afla la parter in pavilionul B .

 


Alte sectii din spital:

A.T.I. 1 A.T.I. 2 Ortopedie A.T.I. 2 Chirurgie CHIRURGIE GENERALA 1 CLINICA CHIRURGIE GENERALA 2 CARDIOLOGIE CHIRURGIE PLASTICA DIABET SI NUTRITIE DERMATO-VENEROLOGIE 1 DERMATO-VENEROLOGIE 2 HEMATOLOGIE DERMATOLOGIE COPII GASTROENTEROLOGIE MEDICINA INTERNA 1 MEDICINA INTERNA 2  MEDICINA INTERNA 3 NEUROLOGIE 1 NEUROLOGIE 2 ONCOLOGIE ORTOPEDIE 1 ORTOPEDIE 2 NEUROCHIRURGIE - Chirurgie spinala NEUROCHIRURGIE PNEUMOLOGIE  RECUPERARE MEDICALA  REUMATOLOGIE   UROLOGIE  PARAZITOLOGIE  MEDICINA MUNCII (Boli Profesionale)