SECTIA

REUMATOLOGIE

 

 Terapiile biologice - solutii in bolile reumatismale

         Dr. Parvu Magda, medic primar reumatologie, sef sectie Reumatologie-Spitalul Clinic Colentina, coordonatorea Centrului de Tratament Biologic ne vorbeste despre noutati in aceasta specialitate, referindu-se la terapiile biologice.

         Terapia biologica consta in administrarea unor substante medicamentoase care au fost obtinute prin tehnici ce apartin ingineriei genetice si care actioneaza cu o inalta specificitate asupra unor tinte inflamatorii care s-au dovedit ca au implicarea in patologia diverselor afectiuni.

         Terapia biologica reprezinta o revolutie in reumatologie si este viitorul pentru medicina din intreaga lumea. Pretul ei este destul de ridicat insa rezultatele obtinute ofera solutii medicale asteptate atat de cei suferinzi de astfel de afectiuni, cat si de medicii curanti.

         Tratamentul cu terapii biologice este folosit de mai bine de 15 anii pe plan mondial, pentru tratamentul afectiunilor reumatologice grave de tipul: poliartrita reumatoida, artropatia psoriazica, artrita idiopatica juvenila și spondilita anchilozanta.

          La ora aceasta sunt aprobate prin program national de gratuitate, prin Casa Nationala de Sanatate si Ministerul Sanatatii mai multe terapii biologice. Modul in care se ajunge la acest tip de terapie presupune respectarea unor etape de tratament. Exista niste protocoale nationale foarte bine standardizate si pe care cei suferinzi trebuie sa le urmeze.

 


Dr. Parvu Magda - sef sectie Reumatologie

Material preluat cu acordul sensotv

 


Alte sectii din spital:

A.T.I. 1 A.T.I. 2 Ortopedie A.T.I. 2 Chirurgie CHIRURGIE GENERALA 1 CLINICA CHIRURGIE GENERALA 2 CARDIOLOGIE CHIRURGIE PLASTICA DIABET SI NUTRITIE DERMATO-VENEROLOGIE 1 DERMATO-VENEROLOGIE 2 HEMATOLOGIE DERMATOLOGIE COPII GASTROENTEROLOGIE MEDICINA INTERNA 1 MEDICINA INTERNA 2  MEDICINA INTERNA 3 NEUROLOGIE 1 NEUROLOGIE 2 ONCOLOGIE ORTOPEDIE 1 ORTOPEDIE 2 NEUROCHIRURGIE - Chirurgie spinala NEUROCHIRURGIE PNEUMOLOGIE  RECUPERARE MEDICALA  REUMATOLOGIE   UROLOGIE  PARAZITOLOGIE  MEDICINA MUNCII (Boli Profesionale)