SECTIA

HEMATOLOGIE II

        

PREZENTAREA GENERALA A SECTIEI DE HEMATOLOGIE II
          In Spitalul Clinic Colentina (SCC) funcționeaza Secția Hematologie 2 in cadrul careia exista Compartimentul de terapie acuta si Spitalizarea de Zi.
Sectia Hematologie a SCC este recent reabilitata, in vederea asigurarii izolarii pacientilor hematologici imunosupresați, dotata cu paturi, dintre care 10 paturi in rezerve dedicate pacientilor aplazici din cadrul Compartimentului de terapie acuta hematologica plus 2 paturi intr-o rezerva tampon pentru izolarea infecțiilor.
          Personalul medical este reprezentat de 10 medici hematologi (specialisti si primari, doctori in medicina si doctoranzi) si cadre medicale medii si auxiliare, asigurand in mod eficient Serviciul de Garda Hematologie. Personalul Sectiei de Hematologie face parte din organizațiile profesionale interne si internationale (ex: Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenților Medicali Generalisti, Moaselor si Asistenților Medicali din Romania (OAMGMAMR), Societatea Romana de Hematologie, European Hematology Association, American Society of Hematology), precum si din Comisiile de specialitate Hematologie si urmeaza numeroase cursuri de formare profesionala si educație medicala continua, dintre care: cursurile de resuscitare, organizate in SCC si aprobate de Ministerul Sanatații, precum si cursul de management si de management de proiect, CURS DE FORMATOR, cursuri de IT, precum si cursul de transplant medular organizat prin POSDRU, in cadrul Institutul Clinic Fundeni.

Patologia hematologica este reprezentata atat de urgențe hematologice cat si de boli hematologice maligne si boli hematologice rare.
          Urgențele hematologice reprezentate de neutropenia febrila, hipercalcemia, sindromul de hipervascozitate, sindromul de liza tumorala, leucostaza, hemoliza acuta, purpura trombocitopenica trombotica, reacțiile posttransfuzionale, criza aplastica, sindromul ATRA, compresia spinala, criza de siclizare, sindromul de coagulare intravasculara diseminata, fibrinoliza sunt un procent important din urgențele medicale, fiind responsabile de un numar insemnat de decese si dizabilitați sechelare la toate varstele. In spitalele bucurestene, numarul total de paturi de spital disponibile pentru acesti pacienți este redus, secțiile de hematologie din spitalele de urgența fiind insuficiente si in permanența supraaglomerate. In plus, toate ghidurile si normativele europene arata importanța cruciala a unitaților de urgențe hematologice cu echipe interdisciplinare de medici si posibilitați avansate de monitorizare in acut, care sa duca la reducerea substanțiala a mortalitații si sechelelor.
          Bolile hematologice maligne necesita internare atat in faza precoce, pentru diagnostic, cat si de-a lungul evoluției, pentru tratament specific precum si in condițiile agravarii sau apariției unor noi simptome, o parte dintre aceste agravari reprezentand urgențe hematologice la randul lor. In SCC functioneaza Programul National de Oncologie care permite includerea si tratarea pacientilor cu afectiuni hematologice maligne conform ghidurilor si protocoalelor internationale.
          Bolile hematologice rare necesita, pentru diagnostic si tratament, centre cu expertiza profesionala si capacitați de diagnostic la cel mai inalt nivel, in țara fiind vorba de numai cateva clinici din centrele universitare tradiționale care intrunesc aceste condiții. Cateva exemple din aceasta categorie sunt: purpura trombocitopenica imuna cronica la adultii splenectomizati si nesplenectomizati; sindroamele mielodisplazice, anemia aplastica, tezaurismozele, hemocromatoza, afectari hematologice in cadrul bolilor de țesut conjunctiv si granulomatoase, sindroamele paraneoplazice, trombofilii. Din decembrie 2018, in Sectia de Hematologie a SCC se desfasoara Programul National pentru Boli Rare - Subprogramul de Purpura trombocitipenica imuna (conform Referatului de aprobare nr. D.G. 5023 din 21.11.2018 al Directorului General al CNAS, publicat in MO nr. 1028 din 03.12.2018).
          Adresabilitatea este in crestere, tinind cont ca, din anul 2015, Spitalul Colentina se alatura Spitalului de Urgența Floreasca, in cadrul Unitații regionale de urgența, din care face parte si Sectia de Hematologie.
Prin contractele pe care spitalul le deține cu laboratoarele performante externalizate demonstreaza ca face parte dintr-o platforma complexa specializata in diagnosticul inițial si de certitudine atat al leucemiilor acute cat si a celorlalte patologii hematologice.
          Sectia Hematologie dispune de o conexiune directa cu Centrul de Transplant medular din Institutul Clinic Fundeni precum si cu Departamentul de Transplant Medular din Spitalul Clinic Coltea, pacientii eligibili beneficiind atat de auto precum si de allotransplant de celule stem, de la donator inrudit sau neinrudit compatibil.
          Sectia Hematologie este implicata in Cercetarea Medicala, prin proiectele de cercetare si prin parteneriatele pe care le deține, precum si prin numeroase studii clinice (vazi Anexa).
In 2019 am continuat prezentarea cazuisticii la Congrese interne si internationale, facand parte din Comitetul Stiintific de Organizare a Conferintei Nationale de Hematologie. De asemenea, Colentina face parte din Grupul de lucru pentru pacienții cu Adult T-Cell Leukemia Lymphoma (ATLL), inființat de Spitalul Universitar Necker, din Paris.
          Toata activitatea din cadrul Sectiei de Hematologie este centrata pe pacienti si pe accesul acestora la investigatii performante si tratamente. In cadrul Sectiei se desfasoara Programul National Oncologic curativ PNS 3, in cadrul caruia au fost inclusi 498 de pacienti cu patologie hematologica maligna, in perioada ianuarie - decembrie 2019. Acesti pacienti au beneficiat de terapii cu molecule inovatoare conform ghidurilor si protocoalelor de tratament interne si internationale, De asemnea, in Sectia Hematologie a Spitalului Colentina se deruleaza Programul National de Boli Rare - Purpura trombocipenica cronica a adultului, asigurandu-se astfel accesul pacientilor la tratamente conform ghidurilor si recomandarilor interne si internationale.
          Intreg personalul Sectiei de Hematologie are o colaborare foarte buna cu toti colegii din spital precum si cu personalul medical din cadrul altor unitati sanitare.
Activitatea Sectiei in indicatori:
Analiza unor indicatori de management al Sectiei din anul 2019 este redata prin comparație cu anii precedenți:

 
Tabel: Indicatori de management Sectia Hematologie 2016-2019
 

Denumire indicator - Sectia de Hematologie

2019

2016

2017

2018

Nr. pacienti externati

2529

2622

2266

2280

DMS (durata medie de spitalizare)

5,69

7,40

7,80

6,43

Cazuri validate

2,463

NA

NA

2251

Cazuri invalidate

66

NA

NA

29

ICM

3,07

3,14

3,39

3.27

Proportia urgentelor din totalul bolnavilor internati

11,27%

8,87

6,61

10,04%

Procentul pacientilor internati si transferati catre alte spitale din total pacientilor internati

0,95%

0,26

0,31

0,18%

Rata bolnavilor reinternati in intervalul de 30 de zile de la externare

1,279%

56,1

60,64

55,87%

Indice de concordanta intre diagnosticul la internare si diagnosticul la externare

96,48%

99,85

99,83

99,3%

Rata mortalitatii generale: externati prin deces

2,29%

2,90%

2,25%

3,51%

Rata infectiilor nosocomiale

 

0,30

0,99

NA*

Proportia serviciilor medicale acordate prin spitalizare de zi din totalul serviciilor medicale

68,61%

69,31

68,84

69,05%

(5087)

Numarul consultatiilor acordate in ambulator

909

NA

600

2172

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


* Analiza Ratei infectiilor nosocomiale pentru anul 2019 este de 2%.
** In prezent se afla in lucru situatia privind activitatea medicala a Sectiei de Hematologie in regim de Spitalizare de Zi si Ambulator.

 

          Avand in vedere profilul oncologic al patologiilor hematologice internate in Sectie si lipsa de dezvoltare a serviciilor de ingrijiri paliative si la domiciliu, rata mortalitații generale in cadrul Sectiei ramane crescuta.
          Una din preocuparile managementului actual o reprezintã stabilirea unui Plan de management al riscului infectios, cu mãsuri instituite de la internarea/prezentarea pacientului in Sectie. In acest scop, in cadrul Sectiei s-a efectuat printr-o donatie, testul rapid de depistare a pacientului cu sepsis, prin dozarea presepsinei, metoda prin care se poate identifica in decurs de cateva minute daca un pacient necesita izolare, reducand astfel riscul infectios pentru ceilalti pacienti si pentru personalul medical si permitand instituirea in timp util a masurilor de tratament.
          De asemenea in cadrul Sectiei de desfasoara instruirea continuã a personalului, a pacientilor si aparținãtorilor privind riscul infectios si mãsurile necesare de prevenție.
          Conform analizei partiale a datelor privind activitatea de ingrijire medicala specializata sub forma de Spitalizare de zi, Numarul total de FO in regim de spitalizare de zi a fost: 5528/ anul 2019.
Analiza activitatii medicale in regim de Ambulator releva: numar total de consultatii in regim de Ambulatoriu integrat: 913/ anul 2019.
          Mentionam ca in Camera de Garda Hematologie se efectueaza consulturi pentru pacientii internati in alte Servicii medicale, existand o evidenta a acestor consulturi, sub forma de Registru.
          In centrul atentiei se afla in permanenta comunicarea dintre personalul medical, pacient, apartinatori. Tinand cont de profilul pacientilor, am initiat un program de consiliere psihologica cu acordul managementului SCC si cu ajutorul Asociatiei Prietenii lui Adrian, program ce se desfasoara in continuare in cadrul Sectiei, sub forma unor sedinte de psihoterapie individuale, de doua ori pe saptamana, cu doi psihologi acreditati. Pana in prezent sedintele s-au adresat exclusiv pacientilor, dar se are in vedere extinderea si pentru apartinatori si personal, la nevoie.
          In scopul imbunatatirii activitatii si cresterii calitatii actului medical s-a elaborat Strategia de dezvoltare si restructurare a Sectiei de Hematologie, in care este prevazuta extinderea gamei de servicii medicale oferite de Sectia Hematologie, prin preluarea Programului National de Talasemie si cel de Hemofilie, precum si infiintarea in cadrul SCC a Departamentului de Transplant Medular, venind astfel in intampinarea nevoilor pacientilor.
          Incepand din anul 2020 Sectia Hematologie din SCC a intrat in cadrul Programului de formare profesionala pentru Rezidentii din specialitatea Hematologie, din cadrul UMF Titu Maiorescu, prin Coordonarea dnei Profesor dr. Alina Tanase (din I.C.Fundeni) si sub indrumarea doamnelor dr. Daniela Georgescu si Mihaela Andreescu din SCC.
 

Nr. Crt

Denumire proiect, cod

Perioada derulare, luna,an

Beneficiar coordinator/ partener (B/P)

Valoare totala/valoare care revine Spital Colentina

Proiect national/ european

Domeniu medicina

1

PED141/2017

Rolul microparticulelor in mecanismele patogenetice ale complicatiilor vasculare la pacientii cu mieloproliferari cronice

IAN  2017- IUNIE  2018

SPITALUL CLINIC COLENTINA / UMF CAROL DAVILA

600000/ 256360

NATIONAL

MEDICINA

 

Proiecte de colaborare
          Clinica Necker Franta - ATLL.
In cadrul acestei colaborari a fost publicata o lucrare in
Blood Online Volume 134, Issue Supplement_1, November 13 2019 si prezentata la ASH - 61st Annual Meeting and Exposition (December 7-10) Orlando, 2019 Publication Number: 5288 Submission ID: 126434 ,
Horia Bumbea, MD PhD, Ambroise Marcais, MD PhD, Daniel Coriu, MD PhD, Alina Daniela Tanase, MD PhD, Andrei Colita, MD PhD, Alexandru Bardas, MD, Anca Roxana Lupu, MD PhD, Ana-Maria Vladareanu, MD PhD, Minodora Cezarina Onisai, MD PhD, Viola Maria Popov, MD PhD MSc, Iuliana Iordan, MD, Magda Diana Cisleanu, MD PhD, Daniela Stefania Vasile, MD PhD, Cristina Maria Ciufu, MD PhD, Zsofia Varady, MD PhD, Oana Gabriela Craciun, MD, Daniela Georgeta Georgescu, MD PhD, Mihaela Andreescu, MD PhD, Cristina Mambet, MD, Carmen C. Diaconu, PhD, Laura Necula, PhD, Monica Bunaciu, Adriana Necula, Stefan N Constantinescu, MD PhD Olivier Hermine, MD PhD TITLE: Results from Treatment of a Large Cohort of ATL Patients from a Country with High HTLV1 Prevalence

          Colaborare cu ERIC - European Research Initiative on CLL
Obinutuzumab and Chlorambucil as Front-Line Treatment in CLL . In cadrul acestei colaborari a rezultat o prezentare la ASH 2019 si publicare in BloodOnline Volume 134, Issue Supplement_1, November 13 2019 si prezentata la ASH - 61st Annual Meeting and Exposition (December 7-10) Orlando, 2019, Yair Herishanu, MD, Adir Shaulov, MD, Riva Fineman, MD, Sandra Basic-Kinda, MD, Ariel Aviv, MD, Ewa Wasik-Szczepanek, MD PhD, Ozren Jaksic, MD PhD, Mihnea Zdrenghea, MD, Uri Greenbaum, MD, Inga Mandac, MD, Martin Simkovic, MD PhD, Marta Morawska, MD, Ohad Benjamini, MD, Martin Spacek, MD, Anatoly Nemets, MD, Osnat Bairey, MD PhD, Andrea Visentin, MD, Rosa Ruchlemer, MD, Luca Laurenti, MD, Oana Stanca Ciocan, MD, Michael Doubek, MD PhD, Lev Shvidel, MD, Nagib Deli, MD, Fatima Miras Calvo, MD, Anne De Meûter, Maria Dimou, MD PhD, Francesca Romana Mauro, MD, Marta Coscia, MD PhD, Horia Bumbea, MD PhD, Szasz Robert, Tamar Tadmor, MD, Odit Gutwein, Massimo Gentile, Lydia Scarfo, MD, Alessandra Tedeschi, MD, Paolo Sportoletti, Eva Gimeno Vazquez, Juan Marquet Palomanes, MD, Sarit Assouline, MD, Maria Papaioannou, Andrei Breaster, MD, Luciano Levato, MD, Michael Gregor, MD, Gian Matteo Rigolin, MD, Javier Loscertales, MD, Angeles Medina Perez, MD, Marten R. Nijziel, MD PhD, Viola Maria Popov, MDPhDMSc, Rosa Collado, MD, Irma Slavutsky, Shai Levi, MSc, Aaron Polliack, MD, Paolo Ghia, MD PhD TITLE: Front-line Treatment with +/- Chlorambucil for Chronic Lymphocytic Leukemia in Real-World Clinical Practice: Results of a Multinational, Multicenter Study by ERIC and ICLLSG Va fi publicat in American Journal of Hematology 2020.


Proiect depus
          The Norway Grants 2019- proiect in colaborare cu partener norvegian- GEMSTONE- "Complex pathogenic mechanisms of thrombosis - platelet disfunction in patients with haematological neoplasms" , Colaborator in parteneriat cu UMF Carol Davila si UMF Tg Mures, Universitatea Bergen

DISEMINARE REZULTATE DIN PROIECT PED 2017/2018
A. Articol publicat intr-o revista de circulatie internationala
Viola Maria Popov, Mihaela Andreescu, Ana Maria Vladareanu, Ion Dumitru, Felicia Mihai, Horia Bumbea: "Pathogenetic mechanisms of thrombosis in patients with myeloproliferative neoplasm", Hematology and Transfusion International Journal, 6(2) 50-53, 2018, ISSN: 2469-2778
B. Rezultatele obtinute au fost prezentate in cadrul mai multor conferinte nationale si internationale:
1. Prezentare orala: The analyses of influence of platelet membrane fluidity in platelet receptors expression in chronic myeloproliferative neoplasms patients la 12th WORLD HEMATOLOGISTS CONGRESS, 15-16 martie 2018, Londra UK, autori: Viola M Popov, Ion Dumitru , Bogdan Matei, Christien O. Matei, Mihaela Andreescu, Meilin Omer, Felicia Mihai, Oana Patrinoiu, Mihaela G. Moisescu, Tudor Savopol, Ana Maria Vladareanu, Horia Bumbea, https://www.omicsonline.org/conference-proceedings/2155- 9864-C1-031-008.pdf
2. Prezentare poster: The evaluation of oxidative status and platelet membrane function in chronic myeloproliferative neoplasms patients la XXXIst International Symposium on Technological Innovations in Laboratory Hematology, 10-12 mai 2018, Bruxelles, Belgia, autori: V Popov, C.O Matei, B.M. Matei, I. Dumitru, M. Omer, M.G. Moisescu, T. Savopol, O Patrinoiu, M. Andreescu, F. Mihai, A.M. Vladareanu, H. Bumbea, Poster No 290, http://www.islh.org/2018/program.php?page=program&displayday=2&pads=&start_rang e=&start_interval=&changing_days=yes&hide_details=
3. Prezentare poster: The Importance of Fluorescence Anisotropy of Platelet Membrane in Platelet Receptor Expression in Chronic Patients with Chronic Myeloproliferative Neoplasms la ESH International Conference on MPN, Saagart-Dublin, Irlanda, 15-17 mai 2018, autori: V Popov, H. Bumbea, T.Savopol, I. Dumitru, B.M.Matei, C.O Matei, M. Andreescu, M. Omer, F. Mihai, O Patrinoiu, A.M.Vladareanu, M.G. Moisescu
4. Prezentare poster: THE ROLE OF REACTIVE SPECIES PRODUCTION IN ASSESSMENT OF THROMBOTIC RISK IN CHRONIC MYELOPROLIFERATIVE NEOPLASMS PATIENTS la 25th Biennial International Congress on Thrombosis, Venetia, Italia, 23-26 mai 2018, autori: V Popov, MG Moisescu, T Savopol, CO Matei, BM Matei, M Omer, F. Mihai, O Patrinoiu, M Andreescu, I. Dumitru, AM Vladareanu, H Bumbea, Poster P-0159, http://www.thrombosis2018.org/index.php?go=pre_comunicacion
5. prezentare orala: The resting membrane potential evaluation of platelets from chronic myeloproliferative neoplasms patients la A 6-a editie a Congresului Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, 7-9 iunie 2018, Bucuresti, Romania, autori: Christien Oktaviani Matei, Rebeca Leu, Viola Maria Popov, Mircea Bogdan Matei, Tudor Savopol, Mihaela Georgeta Moisescu, ID61. Pentru acesta prezentare orala Christien Oktaviani Matei a primit premiul Young Investigator Award pe domeniul Preclinic.
6. Doua abstracte la Al 23-lea Congres anual al Societatii Europene de Hematologie, EHA 2018, 14-17 iunie 2018 Stockholm, Suedia publicate in HemaSphere 2(S1) - 2018 :
          EHA-1387, EVALUATION OF PLATELET RECEPTOR EXPRESSION IN CHRONIC LYMPHOID LEUKEMIA TREATED WITH IBRUTINIB, autori: Viola Popov, Ion Florin Dumitru, Christien Oktaviani Matei, Bogdan Mircea Matei, Meilin Omer, Rebeca Leu, Mihaela Georgeta Moisescu, Tudor Savopol, Eugenia Kovacs, Horia Bumbea - PB2359
          EHA-1607, EVALUATION OF THROMBOTIC RISK IN CHRONIC MYELOPROLIFERATIVE NEOPLASMS PATIENTS, autori: Viola Popov, Mihaela Andreescu, Meilin Omer, Adrian Trifa, Oana Patrinoiu, Florina Raicu, Horia Bumbea - PB2311
7. Prezentare poster: The fluidity of platelet membrane an important parameter for platelet function in chronic myeloproliferative neoplasms patients la 64th Meeting of the International Society on Thrombosis and Haemostasis, Dublin, Irlanda, 18-21 iulie 2018, autori: Viola Maria Popov, Horia Bumbea, Tudor Savopol, Ion Dumitru, Bogdan Matei, Christien Oktaviani Matei, Mihaela Andreescu, Meilin Omer, Felicia Mihai, Oana Patrinoiu, Ana Maria Vladareanu, Mihaela Georgeta Moisesc, Poster PB041; Pentru acest poster Popov Viola Maria a primit premiul Reach the World Grant.
8. Prezentare poster: The assessment of JAK 2 mutation role in platelet membrane fluidity changes in chronic myeloproliferative neoplasms patients la XXXVII World Congress of the International Society of Hematology (ISH 2018), 13-16 septembrie 2018, Vancouver, Canada, autori: VM Popov, CO Matei, B Matei, A. Trifa, F. Raicu, M. Omer, R. Leu, T. Savopol, MG Moisescu, E Kovacs, M Andreescu, AM Vladareanu, H. Bumbea, lucrarea prezentata de Popov Viola Maria
9. O lucrare publicata: The Importance of CD36 Expression in Evaluation of Thrombotic Risk in Patients with Myeloproliferative Neoplasms, lucrare publicata in Blood Online Blood 132(Suppl_1):4989-4989 * November 2018 si prezentata la ASH San Diego 2018, Viola Maria Popov, Meilin Omer, Adrian P Trifa, Ion Dumitru, Oana Patrinoiu, Mihaela Andreescu, Horia Bumbea
10. 2 prezentari poster: The Role of Platelet Membrane Fluidity in Expressions of Platelet Receptors and Platelet Derived Microparticles in Patients with Chronic Myeloproliferative Neoplasms- V.M. Popov1, B.M. Matei2, C.O. Matei2, I. Dumitru3, M. Omer1, M.G. Moisescu2, R. Leu2, T. Savopol2, A. Trifa4, A.M. Vladareanu3, H. Bumbea3, si Evaluation of platelet membrane potential in assessing the risk of thrombosis in patients with chronic myeloproliferative neoplasms (premiat cu DWSA award) - V. Popov1, B.M. Matei2, C.O. Matei2, R. Leu2, M. Omer1, A. Trifa3, M.G. Moisescu2, E. Kovacs2, T. Savopol2 , ISTH Melbourne 11-15 iulie 2019
11. 1 prezentare publicata HemaSphere: June 2019 - Volume 3 - Issue S1 - p 984 si prezentata la EHA 24, Amsterdam 2019, ASSESSMENT OF PLATELET MEMBRANE ALTERATION IN PATIENTS WITH MYELOID METAPLASIA WITH MYELOFIBROSIS, Viola Maria Popov, Cristian Matei, Bogdan Matei, Rafaela Leu, Ion Dumitru, Cristina Dobrea, Adrian P Trifa, Anamaria Iova, Madalina Begu, Mihaela Georgeta Moisescu, Tudor Savopol, Eugenia Kovacs, Vladareanu Am, Meilin Omer, Mihaela Andreescu, Oana Patrinoiu, D.M. Georgescu, Horia Bumbea,
12. 1 articol publicat in colaborare MECOM, HBS1L-MYB, THRB-RARB, JAK2, and TERT polymorphisms defining the genetic predisposition to myeloproliferative neoplasms: A study on 939 patients, Trifa AP, Banescu C, Bojan AS, Voina CM, Popa S, Visan S, Ciubean AD, Tripon F, Dima D, PopovVM, Vesa SC, Andreescu M, Torok-Vistai T, Mihaila RG, Berbec N, Macarie I, Colita A, Iordache M, Catana AC, Farcas MF, Tomuleasa C, Vasile K, Truica C, Todinca A, Pop-Muntean L, Manolache R, Bumbea H, Vladareanu AM, Gaman M, Ciufu CM, Popp RA, Am J Hematol. 2018 Jan;93(1):100-106.

ALTE LUCRARI publicate/prezentate:
1. Gologan R, Vasilescu C, Dobrea C, Ostroveanu D, Georgescu D, et al. Laparoscopic splenectomy can induce significant improvement in hypoplastic myelodysplastic syndrome. Rom J Intern Med. 2007;45(1):89-92.
2. Gologan R, Daniela Georgescu. P003 Data from the registry of the patients with myelodysplastic syndrome from Clinic of Hematology, Fundeni Clinical Institute, Bucharest, Romania. I. Epidemiological general data. Leukemia Research 05/2007; 31. DOI:10.1016/S0145-2126(07)70073-5
3. Gologan R, Daniela Georgescu. PO009 Data from the registry of the patients with myelodysplastic syndrome from Clinic of Hematology, Fundeni Clinical Institute, Bucharest. II. Epidemiological demo-geographical data. Leukemia Research 31 May 2007. DOI: 10.1016/S0145-2126(07)70239-4.
4. Gologan R, Daniela Georgescu. Myelodysplastic syndrome associated with beta-thalassemia intermedia treated with erythropoietin (preliminary case report). Leukemia Research 31. May 2007: S133-S134.
5. Radu Gologan, Razvan Stoia, Ioana Radulescu, Daniela Georgescu et al. Chronic myelomonocytic leukemia with overlap dysplastic/proliferative presentation.Leukemia Research 07/2007; 31(6):878-9. DOI:10.1016/j.leukres.2006.07.024.
6. Gologan R, Daniela Georgescu. PO010 Myelodysplastic syndrome associated. Leukemia Research 31. May 2007. DOI: 10.1016/S0145-2126(07)70240-0.
7. Gologan R, C. Dobrea, D. Ostroveanu, D. Marin. Prolonged improvement induced in elderly acute myeloid leukemia by low-dose Melphalan. Abstract for Leukemia 2004
8. Gologan R, Daniela Georgescu et al. Epidemiologic data of adult patients with myelodysplastic syndromes from a single Romanian hospital center of Romania. Leukemia Research 33 (2009) 1556 - 1561.
9. Gologan R, Gabriela Constantinescu, Daniela Georgescu et al. Hypolipemiant besides antileukemic effect of imatinib mesylate. Leukemia Research 33 (2009) 1285 - 1287.
10. R. Gologan, D. Vasilache, D. Georgescu. P008 Data from the registry of the patients with myelodysplastic syndrome in a Romanian single center. Analysis of the group under 50 years old. Leukemia Research 05/2009; 33. DOI:10.1016/S0145-2126(09)70088-8.
11. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Implications of Jak2 mutation (V617F) on the evolution and prognosis of chronic myeloproliferative disorders BCR-ABL negative. Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2010.
12. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Clonal evolution in aplastic anemia- case report - Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2010.
13. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Biermer megaloblastic anemia evolving into polycythemia vera after vitamin B12 replacement therapy: selective blocking activity of vitamin B12 - a potentially control mechanism of myeloproliferative diseases. Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2011.
14. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Myelodysplastic syndromes associated with severe deficiency of Vitamin B12: an argument for the existence of a maturation factor with the different structure of vitamin B-12 but with the same absorption mechanisms. Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2011.
15. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Pure erythroblastopenia resolved by escalating doses of epoetinum beta in one case of B-cell chronic lymphocytic leukemia. Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2011.
16. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Hypereosinophilic syndrome FIP1L1/PDGFRA fusion gene negative- complete hematological remission with low doses of imatinib. Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2011.
17. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Acute myeloid leukemia and immune thrombocytopenia - case presentation. Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2011.
18. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Complete remission in one case of peripheral T-cell lymphoma associated with HIV infection. Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2011.
19. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Complete remission under treatment with Bexarotene in one case of Mycosis Fungoides. Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2011.
20. Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Evolution under treatment with Vidaza in one case of RAEB II. Poster abstract - Conferinta anuala a SRH 2011.
21. Daniela Georgescu et al. Acute myeloid leukemia and immune thrombocytopenia Case presentation. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XXV I, Nr. 3-4, 2011.
22. Daniela Georgescu et al. Evolution under treatment with Vidaza in one case of RAEB II Case presentation. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XXV I, Nr. 3-4, 2011.
23. M. Balea, D. Georgescu, et al. Frequency and significance of psychiatric disorders in hematological and nonhematological malignancies. Poster Abstract - EHA 2011. Haematologica 2011; 96(s2); 676.
24. Daniela Georgescu. Transfuzia de masa trombocitara profilactic pentru reducerea riscului hemoragic. Oral Presentation - Primul Congres Roman pentru Siguranta Pacientului , Organizator: Fundatia Medicala "Sfantul Luca", 5-7 Mai 2011, Bucuresti.
25. M. L. Balea, C. Siara, C. Baicus, M. I. Balea, D. Georgescu et al. THE EFFICIENCY OF PLASMAPHERESIS IN THROMBOTIC THROMBOCYTOPENIC PURPURA. Oral Presentation at DLTH 2011 Meeting, Timisoara, Romania, 19 - 21 May 2011
26. Georgescu D, et al. The right moment for stem cell transplantation in one case of refractory high risk AML M4. Poster Abstract - SRH 2012. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XXV III, Nr. 1-2, 2012.
27. Georgescu D, et al. Postsplenectomy evolution in one case of hypoplastic myelodysplastic syndrome. Poster Abstract - SRH 2012. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XXV III, Nr. 1-2, 2012.
28. Patrinoiu O, Georgescu D, et al. Chronic myeloid leukemia. Poster Abstract - SRH 2012. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XXV III, Nr. 1-2, 2012.
29. Balea M, Constantinescu A, Patrinoiu O, Georgescu D, et al. The pattern of disease relapse after therapy with Bortezomib in patients with multiple myeloma IgA. Poster Abstract - SRH 2012. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XXV III, Nr. 1-2, 2012.
30. Daniela Georgescu et al. Postsplenectomy evolution in one case of hypoplastic myelodyspalstic syndrome; Leukemia Research 37 S1 (2013) S1-S117.
31. Daniela Georgescu et al. Case presentation: prognostic factors, classification, and risk models for overall survival prediction in MDS patients. Poster Abstract - SRH 2013. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XX , Nr. 1-2, 2013.
32. Marius Balea, Oana Patrinoiu, Daniela Georgescu et al. Sustained regression of the disease under therapy with levofloxacin in two cases of myelodysplastic syndrome. Poster Abstract - SRH 2013. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XX , Nr. 1-2, 2013.
33. Marius Balea, Oana Patrinoiu , Daniela Georgescu et al. Evaluation of acid-base balance in medullary juice from patients with ma lignant and non -malignant hematologic diseases. Poster Abstract - SRH 2013. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XX , Nr. 1-2, 2013.
34. Marius Balea , Oana Patrinoiu , Daniela Georgescu, et al. Etiopathogeny of the febrile syndrome associated with haematological malignancies. Poster Abstract - SRH 2013. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XX , Nr. 1-2, 2013.
35. Daniela Georgescu. Postsplenectomy evolution in one case of hypoplastic myelodysplastic syndrome. POSTER PRESENTATION ABSTRACT - the 12th International Symposium on Myelodysplastic Syndromes, Berlin, Germany, May 8-11, 2013.
36. Mihaela Tevet , Dana Georgescu et al. Diagnostic difficulties in acute leukemias. Poster Abstract - SRH 2013. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XX , Nr. 1-2, 2013.
37. Daniela Georgeta Georgescu, et al. Evolutia postsplenectomie intr-un caz de sindrom mielodisplazic hipoplazic. Poster Abstract - Congres AMR 2013, Revista Medicala Romana - Supliment 2013.
38. Mihaela Tevet, Dana Georgescu, et al. Rare extranodal determinations in non hodgkin lymphomas. Poster Abstract - SRH 2013. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XX , Nr. 1-2, 2013.
39. O. Patrinoiu, D. Georgescu, et al. Remisiune completa de boala obtinuta in cazul uni paciente cu dubla neoplazie: limfom folicular si tumora renala Grawitz, diagnostic simultan. Oncolog-Hematolog.ro Nr. 22 (1/2013).
40. Gabriela Rahnea Nita, Anda-Natalia Ciuhu, Daniela Georgeta Georgescu, Roxana Andreea Rahnea Nita. Involvement of the palliative care team in the adaptation of the patient to neoplastic disease. Archives of the Balkan Medical Union, Bucharest, Editura Celsius Publishing House, 2013, vol. 48, no. 4, pp 406-411, ISSN 0041 - 6940, CNCSIS BDI, indexare EMBASE/Excerpta Medica, Chemical Abstracts, SCOPUS.
41. Gabriela Rahnea Nita, Anda-Natalia Ciuhu, Daniela Georgeta Georgescu, Roxana Andreea Rahnea Nita. The relationship between patient communication with palliative care team and the process of adaptation to the disease. Volum de rezumate, Poster Abstract - 3rd International Seminar of the European Palliative Care Research Centre and the EAPC Research Network, Milano, Italy, december 2013.
42. Daniela Georgescu, Mihaela Popescu. The experience of Hematology Departement of Colentina Clinical Hospital in the treatment with Vidaza. Poster Abstract - SRH 2014. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XXXII - nr. 1-2, 2014.
43. Mihaela Popescu, Daniela Georgescu. MYELODYSPLASTIC / MYELOPROLIFERATIVE NEOPLASIA - A DIAGNOSTIC CHALLANGE FOR THE CLINICIAN. Poster Abstract - SRH 2014. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XXXII - nr. 1-2, 2014.
44. Marius Lucian Balea, Tevet Mihaela, Daniela Georgescu et al, THE FREQUENCY AND PATHOGENY OF RENAL DISEASE IN MALIGNANT HEMOPATHIES. Poster Abstract - SRH 2014. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Vol. XXXII - nr. 1-2, 2014.
45. Georgescu D, et al. Evolution under treatment with VIDAZA in one case of RAEB-2. Poster Abstract - cea de-a 4- a Conferinta Internationala a SMD, Estoril, Portugalia, 15-17.05.2014.
46. Mihaela Popescu, Daniela Georgescu. Refractory anemia with ringed sideroblasts associated with marked thrombocytosis (RARS-T), a not so rare disease. Poster Abstract - cea de-a 4- a Conferinta Internationala a SMD desfasurata la Estoril, Portugalia, 15-17.05.2014.
47. Balea Marius Lucian, Dana Georgescu et al, Second malignant tumors associated with hematological malignancies - frequency and significance. Poster Abstract - EHA 2014. Abstract PB1731; ABSSUB - 5209.
48. Adrian P. Trifa, [...], Daniela Georgescu et al. Jak 2 V617F, CARL and C-MPL mutations in Essential Thrombocytemia and Primary Myelofibrosis - Biological and clinical correlates in 199 patients. Oral Presentation Session Abstract - Congresul Societatii Romane de Genetica Medicala, 24 - 26 septembrie 2014, Bucuresti. MEDICINE IN EVOLUTION Supliment Volume XX, Nr.2, 2014, Timisoara, Romania. ISSN 2065-376X.
49. Georgescu G. Daniela, et al. Antiemetic therapy in hematologic and nonhematologic malignancies. Therapeutics Pharmacology and Clinical Toxicology. Volume XVIII Issue 3, september 2014.
50. Daniela Georgescu, Mihalea Popescu. Anemia refractara cu sideroblasti inelari si trombocitoza (ARSI-T) nu este o boala atat de rara. Poster Abstract - Congres AMR 2014.
51. Patrinoiu Oana, Georgescu Daniela. Therapeutic Succes in Chronic Myeloid Leukemia - accelerated phase at onset. Therapeutics Pharmacology and Clinical Toxicology, vol XVIII. Issue 2, June 2014, page 83-86.
52. Georgescu Daniela et al. Assessment of prognostic factors in myelodysplastic syndromes. Therapeutics Pharmacology and Clinical Toxicology, vol XVIII. Issue 2, June 2014, page 72-77.
53. Daniela Georgescu et al. The Treatment with 5 AZACITIDINE in MDS and AML - Practical aspects from the clinical experince of Colentina Clinical Hospital. Oral Presentation Session Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
54. Sabina Schiopu, Mihaela Popescu, Mihaela Tevet, Oana Patrinoiu, Viola Popov, Daniela Georgescu et al. Global burden and treatment outcomes of invasive pulmonary aspergillosis in hematological patients - case report. Oral Presentation Session Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
55. Mihaela Popescu, Mihaela Tevet, Oana Patrinoiu, Viola Popov, Daniela Georgescu et al. The management of acute leukemia - the experience of Colentina Hematology Department. Oral Presentation Session Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
56. Cornel Dragan, Meilin Murat, Felicia Mihai, Viola Popov, Daniela Georgescu et al. Secondary acute myeloblastic luekemia - the experience of Colentina Hematology Department. Oral Presentation Session Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
57. M Balea, Dana Georgescu et al. Evaluation of the significance of TNF (tumor necrosis factor) alpha variation in subjects with Essential Thrombocytemia (ET) receiving Anagrelid/Thromboreductin treatment. Preliminary data/ pilot study. Poster Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
58. Daniela Georgescu et al. The experience of a single Center of Hematology in the treatment with hypomethilating agents. Poster Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
59. Viola Maria Popov, Maria Minodora Iordache, Mihaela Tevet, Daniela Georgescu et al. Study of membrane fluidity in Chronic Myeloid Leukemia and Myeloproliferative Neoplasms and medication influences. Poster Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
60. Felicia Mihai, Cornel Dragan, Meilin Murat, Viola Popov, Daniela Georgescu et al. A case of Acute Lymphoblastic Leukemia associated with acute pancreatitis at onset. Poster Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
61. Meilin Murat, Cornel Dragan, Mihaela Tevet, Viola Popov, Mihaela Popescu, Felicia Mihai, Marius Balea, Daniela Georgescu et al. Multiple Myeloma in young patients - Clinical specifications, evolution and treatmnet options. Poster Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
62. Cornel Dragan, Meilin Murat, Felicia Mihai, Viola Popov, Daniela Georgescu et al. Acute Leukemia after Osteosarcoma in a 19 years old patient: case report. Poster Abstract - SRH 2015. DOCUMENTA HAEMATOLOGICA Supplement -2015.
63. Georgescu D, et al. Tratamente noi utilizate in sindroamele mielodisplazice in cadrul Hemato - next generation. Oral Presentation Session Abstract - Zilele Spitalului Clinic Colentina, 17-18 februarie 2015.
64. Simion I, [...], Georgescu D. Succesul ventilatiei mecanice non-invazive in sepsisul sever complicat cu detresa respiratorie acuta la un pacient cu leucemie acuta mieloida in aplazie. Oral Presentation Session Abstract - Zilele Spitalului Clinic Colentina, 17-18 februarie 2015.
65.
D. Georgescu, et al. The experience of a single center of hematology in the treatment with hypomethilating agents. Poster Abstract. Leukemia Research 39 S1 ( 2015) S1-S166 (S95-96).
66.
D. Georgescu et al. TRATAMENTUL CU AGENTI HIPOMETILANTI IN HEMATOLOGIE (THE TREATMENT WITH HYPOMETHILATING AGENTS IN HEMATOLOGY ) - Poster Abstract - Congres AMR 2015. Revista Medicalå Romanå - Volumul LXII, Supliment 1, An 2015.
67. D. Georgescu, et al. The experience of a single center of hematology in the treatment with hypomethilating agents. POSTER PRESENTATION ABSTRACT - Cel de-al 13-lea Simpozion in SMD Washington, USA, aprilie/mai 2015.
68. Daniela Georgeta Georgescu et al. The experience of one romanian center of hematology in the treatment with hypomethilating agents. POSTER PRESENTATION ABSTRACT - Cel de-al 5-lea Congres International Leukemia Lymphoma Myeloma, Istanbul, Turcia, 21-23 mai 2015.
69. Trifa A, Tevet M, Georgescu D, et al. Echipa hematolog - genetician in managementul hemopatiilor maligne - un an si jumatate de colaborare cu Sectia de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina. Oral Presentation Session Abstract - Zilele Spitalului Clinic Colentina, 17-18 februarie 2015.
70. Georgescu Daniela et al. Treatment with hypomethylating agents in myelodysplastic syndrome and acute myeloid leukemia. Therapeutics Pharmacology and Clinical Toxicology, vol XIX. Issue 2, June 2015.
71. Dragan Cornel, Tevet M, Georgescu D et al. The Role of Bone Marrow Transplantation in the Case of Treatment Associated AML - the Experience of One Hematology Department. Poster Presentation at ESH-EBMT 20Th Training Course on Haematopoietic Stem Cell Transplantation Budapest Hungary - May 11-14, 2016
72. C. Dragan, M. Murat, D. Georgescu et al. Acute myeloid leukemia in a 19 years old patient previously treated for osteosarcoma - case report. Abstract published in Bone Marrow Transplantation Abstract Book, 42nd Annual meeting of the European Society for Blood and Marrow Transplantation, Valencia, Spain, 3-6 April 2016.
73. Daniela Georgescu et al. Karyotype analysis in a group of 161 patients with MDS. Poster Presentation at 5th International Conference on Myelodysplastic Syndromes, Estoril, Portugal, April 14-16, 2016.
74. Poliana Mihaela Leru, Georgescu Daniela, et al. Hypereosinophilic syndrome with uncertain etiology complicated with bilateral retinian artery obstruction. Poster at the EAACI Congress 2016, Viena, Austria, 11-15 June 2016.
75. Viola Maria Popov, Georgescu D. et al. The analyses of efficacy and tolerability of ruxolitinib in myelofibrosis patients- our experience. Poster at 36th World Congresss of the ISH 2016, Glasgow, 18-21st April 2016.
76. Oana Patrinoiu, Daniela Georgescu et al. Acute myeloid leukemia secondary to myelodysplastic syndromes with myelofibrosis: study case. Poster Presentation at 5th International Conference on Myelodysplastic Syndromes, Estoril, Portugal, April 14-16, 2016.
77. Daniela Georgescu et al. Karyotype analysis in a group of 161 patients with MDS. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2016.
78. Oana Patrinoiu, Daniela Georgescu et al. Thrombotic thrombocytopenic purpura - a challenge for the clinician: the experience of Hematology Department from Colentina Clinical Hospital, Oral Presentation at SRH Siania, 2016.
79. Mihaela Tevet, Daniela Georgescu et al. The role of Dexamethasone in the management of patients with Acute Myelogenous Leukemia. Oral Presentation at SRH Siania, 2016.
80. Oana Patrinoiu, Daniela Georgescu et al. Secondary acute myelogenous leukemia after hiperfibrotic MDS - case study. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2016
81.
Mihaela Popescu, Daniela Georgescu et al. Thrombotic complications in hematologic malignancies. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2016
82. Mihaela Popescu, Daniela Georgescu et al. Therapeutic approach in systemic amyloidosis - case study. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2016
83. Cornel Dragan, Daniela Georgescu et al. Association between two malignancies: mantle cell Lymphoma and collangiocarcinoma: case study. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2016
84. Meilin Murat, Daniela Georgescu et al. The impact of double-minute chromosome in Acute Myelogenous Leukemia patients: case study. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2016.
85.
Sabina Vintila, Daniela Georgescu et al. The management of seropositive patients who associate hematological malignancies. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2016.
86. Felicia Mihai, Daniela Georgescu et al. The management of a case with marginal B cell Lymphoma with underlying autoimmune diseases. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2016.
87. Rahnea Nita G., Daniela Georgescu et al. Neuroendocrine renal carcinoma - therapeutic and diagnostic issues. Article published in Acta Endocrinologica (Manuscript ID 1405 - AEB - 09-2015).
88. Viola Popov, Daniela Georgescu et al. The role of JAK2 and CALR/MPL mutations in clinical evolution of patients with chronic myeloproliferative neoplasms - the experience of one hematological center. ESH 7th International Conference on MYELOPROLIFERATIVE NEOPLASMS 2016, Oct 27-29, 2016, Estoril Portugal.
89. Viola Popov, Daniela Georgescu et al. Experienta Sectiei de Hematologie Colentina in tratamentul limfoproliferarilor cronice CLL/SLL cu Ibrutinib. Oral Presentation at SRH Siania, 2016.
90. Viola Popov, Daniela Georgescu et al, EHA 2017
91. Georgescu D. et al. The right moment for stem cell transplantation in one case of refractory high risk AML M4. Poster Presentation at SRTM, Bucuresti, 2018.
92. Iuliana Nicorescu, Daniela Georgescu et al. Acute Myeloblastic Leukemia - LAM1 in the patient with a history of Hodgkin's Lymphoma. Poster Presentation at SRTM, Bucuresti, 2018.
93. Oana Patrinoiu, Daniela Georgeta Georgescu et al. Terapia cu Azacitidina - experienta Sectiei de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2018.
94. Viola Popov, Daniela Georgeta Georgescu et al. Caracteristici imunofenotipice si genotipice ale pacientilor cu Leucemii acute din Sectia de de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina. Poster Presentation at SRH, Sinaia, 2018.

STUDII CLINICE

1. B3281006 A Phase 3, Randomized, Double-Blind Study Of Pf-05280586 Versus Rituximab For The First-Line Treatment Of Patients With Cd20-Positive, Low Tumor Burden, Follicular Lymphoma ongoing 6 patients screened 1 randomised closed 2018
2. 54767414MMY3007, A Phase 3, Randomized, Controlled, Open-label Study of VELCADE (Bortezomib) Melphalan Prednisone (VMP) Compared to Daratumumab in Combination with VMP (D-VMP), in Subjects with Previously Untreated Multiple Myeloma who are Ineligible for High-dose Therapy ongoing 7 patients screened, 6 patients randomized ongoing
3. C25006 A Phase 4, Open-label, Single-Arm Study of Brentuximab Vedotin in Patients With Relapsed or Refractory Systemic Anaplastic Large Cell Lymphoma ongoing
4. CT-P10 3.4 LTBFL A Phase 3, Randomised, Parallel-Group, Active-Controlled, Double-Blind Study to Compare Efficacy and Safety between CT P10 and Rituxan in Patients with Low Tumour Burden Follicular Lymphoma 1 patient screened. Closed 2018
5. AC220-A-U302 (QuANTUM-First) study A Phase 3, Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Quizartinib Administered in Combination with Induction and Consolidation Chemotherapy, and Administered as Maintenance Therapy in Subjects 18 to 75 Years Old With Newly Diagnosed FLT3-ITD (+) Acute Myeloid Leukemia 37 patients screened, 1 randomised, ongoing
6. HEL16652_PRAN-16-52 A Phase III, Global, Double-Blind, Placebo-Controlled, Multicenter, Randomized Study of Pracinostat in Combination with Azacitidine in Patients ≥18 Years with Newly Diagnosed Acute Myeloid Leukemia (AML) Unfit for Standard Induction Chemotherapy, 8 patients screened, 3 randomised ongoing
7. KCP-330-023 A PHASE 3 RANDOMIZED, CONTROLLED, OPEN-LABEL STUDY OF SELINEXOR, BORTEZOMIB, AND DEXAMETHASONE (SVD) VERSUS BORTEZOMIB AND DEXAMETHASONE (VD) IN PATIENTS WITH RELAPSED OR REFRACTORY MULTIPLE MYELOMA (RRMM), 3 patients screened 2 randomised, ongoing
8. CHRONOS-3 A Phase III, randomized, double-blind, placebo-controlled study evaluating the efficacy and safety of copanlisib in combination with rituximab in patients with relapsed indolent B-cell non-Hodgkin's lymphoma (iNHL) - ongoing
9. CHRONOS-4 A Phase III, randomized, double-blind, controlled, multicenter study of intravenous PI3K inhibitor copanlisib in combination with standard immunochemotherapy versus standard immunochemotherapy in patients with relapsed iNHL ongoing
 

Medici:
Dr. Georgescu Daniela
    sef sectie Hematologie II;

    medic primar hematologie;

    competenta in Managementul Sistemelor de Sanatate;

    Doctor in Medicina (Doctorat promovat in cadrul UMF Carol Davila - Catedra Hematologie, sub indrumarea dnei Prof. Univ. dr. Anca Roxana Lupu, cu tema "Evaluarea factorilor de prognostic in sindroamele mielodisplazice");

    indrumator in cadrul Programului de formare profesionala pentru Rezidentii din specialitatea Hematologie, din cadrul UMF Titu Maiorescu, sub coordonarea dnei Prof. Univ. dr. Alina Daniela Tanase;

    membru in Comisii de specialitate din cadrul MS;

    autor si coautor al numeroaselor lucrari si prezentari stiintifice;

    participant la numeroase cursuri si manifestari stiintifice interne si internationale;

    membru CMMB si SRH PI si SI in studii clinice.

 

Dr. Balea Marius Lucian
    medic primar hematologie;
    Doctor in stiinte medicale;
    cercetator stiintific grad II;
    membru al Societatii Europene de Hematologie, SRH si CMMB;
    competenta laborator clinic - microbiologic;
    autor si coautor al numeroaselor lucrari si prezentari stiintifice;
    participant la numeroase cursuri si manifestari stiintifice interne si internationale PI & SI in studii clinice.


Dr. Despan Claudia
    medic specialist hematologie;
    membru al SRH si CMMB;
    autor si coautor al numeroaselor lucrari si prezentari stiintifice;
    participant la numeroase cursuri si manifestari stiintifice interne si internationale SI in studii clinice.

Dr. Omer Meilin
    medic specialist hematologie;
    doctorand;
    membru al SRH si CMMB;
    autor si coautor al numeroaselor lucrari si prezentari stiintifice;
    participant la numeroase cursuri si manifestari stiintifice interne si internationale SI in studii clinice.

Dr. Ion Silvia Nicoleta
    medic specialist hematologie;
    membru al SRH si CMMB;
    autor lucrari si participant la cursuri si manifestari stiintifice;
    Colaborator in Sectia Transplant Medular si Banca de celule stem din cadrul I.C.Fundeni.

Asistent sef: Chivu Adina    

 

27 paturi - capacitate totala sectie
 

Sectia se afla la etajul 1 in pavilionul K .


GALERIE Foto & Video

 

 Conferinta MYELOMA (clic pt.detalii)
 
Galerie foto

Contact:
Pentru programari si informatii va rugam sa ne contactati prin:

  telefon: +4 021 318.06.21 / interior 6052 oficiul asistentilor
                                                  / interior 6003 cabinet medici

                                                  / interior 6069 spitalizare de zi

                                                  / interior 6078 asistent sef

                                                  / interior 6074 camera medici

telefon mobil: +4 0758.477.119 pentru apartinatori, pacienti, programari

 e-mail: hematologie2spitalulcolentina.ro

 


Alte sectii din spital:

A.T.I. 1 A.T.I. 2 Ortopedie A.T.I. 2 Chirurgie CHIRURGIE GENERALA 1 CLINICA CHIRURGIE GENERALA 2 CARDIOLOGIE CHIRURGIE PLASTICA DIABET SI NUTRITIE DERMATO-VENEROLOGIE 1 DERMATO-VENEROLOGIE 2 DERMATOLOGIE COPII HEMATOLOGIE 1 HEMATOLOGIE 2  GASTROENTEROLOGIE MEDICINA INTERNA 1 MEDICINA INTERNA 2  MEDICINA INTERNA 3 NEUROLOGIE 1 NEUROLOGIE 2 ONCOLOGIE ORTOPEDIE 1 ORTOPEDIE 2 ORL NEUROCHIRURGIE - Chirurgie spinala NEUROCHIRURGIE PNEUMOLOGIE  RECUPERARE MEDICALA  REUMATOLOGIE   UROLOGIE  PARAZITOLOGIE  MEDICINA MUNCII (Boli Profesionale)