LABORATORUL

NEUROPATOLOGIE - CERCETARE

 

        Laboratorul de Neuropatologie - Cercetare din cadrul Institutului de Medicina si Neurostiinte din Spitalul Clinic Colentina are ca principala preocupare investigarea morfologica complexa si moderna a bolilor neuromusculare. In prezent este singura unitate specializata in diagnosticul morfologic al bolilor de nerv periferic si muschi din Romania, fiind in acelasi timp o unitate de cercetare a acestor afectiuni.
        Laboratorul ofera servicii cu caracter unic bolnavilor internati cat si celor din ambulatoriul din Bucuresti si din restul tarii. Serviciile oferite de laboratorul de neuropatologie - cercetare sunt urmatoarele:
        - biopsii de nerv periferic pentru diagnosticul de certitudine al diferitelor neuropatii (genetice, inflamatorii, metabolice, toxice, etc), biopsii de muschi, biopsii cerebrale;
        - biopsii de muschi pentru diagnosticul de certitudine al diferitelor miopatii (miopatii congenitale, distrofii musculare, miopatii inflamatorii, etc);
        - biopsii cerebrale pentru diferite afectiuni cerebrale care pun probleme speciale de diagnostic.
Prelucrarea biopsiilor de nerv cuprinde:
        - coloratii histologice ale sectiunilor la criostat;
        - realizarea de sectiuni semifine din fragmentele de nerv incluzionate in rasini sintetice utilizate la morfometria fibrelor nervoase;
        - disocierea fragmentelor de nerv in fibre mielinice izolate;
        - prelucrare in vederea examinarii la microscopul electronic.
        Asupra fragmentelor de biopsie de muschi se aplica tehnici de histologie, histochimie, histoenzimologie, imunohistochimie pe sectiuni la criostat si tehnici clasice pe cupele de muschi incluzionat in parafina, prelucrare in vederea examinarii la microscopul electronic.
        Piesele de biopsie cerebrala se sectioneaza la criostat si se aplica asupra lor tehnici histologice clasice si speciale si impregnatii argentice, o parte din fragmentul biopsiat fiind incluzionat in parafina dupa fixare in formol; eventual prelucrare in vederea examinarii la microscopul electronic.

Echipa de investigari este formata din:
Sef laborator:

Dr. Marilena Alexianu

Biol. Pr. Andrei Dan
cercetator stiintific principal gr.II.
 

Laboratorul de Neuropatologie - Cercetare se afla la parter in pavilionul K.

Contact:
Pentru informatii va rugam sa ne contactati prin:
Telefon centrala spital: (se solicita legatura telefonica catre laboratorul de Neuropatologie - Cercetare):

  +4 021 316.54.95
         

Vizualizare dotari

 


Alte sectii din spital:

A.T.I. 1 A.T.I. 2 Ortopedie A.T.I. 2 Chirurgie CHIRURGIE GENERALA 1 CLINICA CHIRURGIE GENERALA 2 CARDIOLOGIE CHIRURGIE PLASTICA DIABET SI NUTRITIE DERMATO-VENEROLOGIE 1 DERMATO-VENEROLOGIE 2 HEMATOLOGIE DERMATOLOGIE COPII GASTROENTEROLOGIE MEDICINA INTERNA 1 MEDICINA INTERNA 2  MEDICINA INTERNA 3 NEUROLOGIE 1 NEUROLOGIE 2 ONCOLOGIE ORTOPEDIE 1 ORTOPEDIE 2 NEUROCHIRURGIE - Chirurgie spinala NEUROCHIRURGIE PNEUMOLOGIE  RECUPERARE MEDICALA  REUMATOLOGIE   UROLOGIE  PARAZITOLOGIE  MEDICINA MUNCII (Boli Profesionale)